Circuit de formare – Fapte și mituri

Circuit de formare, de asemenea, cunoscut sub numele de „fbw de formare” (Full Body antrenament) este destinat incepatori si persoane avansate care place intensitate de formare ridicată și o abordare cuprinzătoare a auto-dezvoltare. Această instruire implică efectuarea unui minim de un exercițiu pentru toate grupurile importante de mușchi la fiecare sesiune de antrenament. Rezultatul acestui lucru este lucrul la o rată de inimă relativ ridicată și o mulțime de oboseală în timpul antrenamentului. Pentru începători, este recomandat să începeți cu mai puține stații și încărcați în funcție de preferințele dvs. Acest lucru va preveni rănirile și obținerea de modele de mișcare incorecte. Dacă decideți acest tip de formare, puteți fi siguri că veți îmbunătăți eficiența, coordonarea și forța corpului. O abordare cuprinzătoare a problemelor de dezvoltare face formarea periferică una dintre cele mai frecvent alese de către formatori. Avantajul acestui tip de muncă este capacitatea de a efectua exercițiile următoare la domiciliu fără a avea nevoie de echipament special. Acest lucru permite manipularea simultană gratuită și eficientă a exercițiilor și încărcăturilor selectate. Diversificarea în planul de formare în contextul lunilor de muncă vă va permite să obțineți rezultate mai bune și să obțineți mai multă plăcere din partea formării.

Ipoteze de bază

Un mare avantaj al formării fbw este abilitatea de a alege exerciții în funcție de preferințele de antrenament. Selecția lor nu este definită strict, astfel încât să vă puteți concentra pe o anumită petrecere la fiecare antrenament fără a renunța la instruirea altor elemente. Este o soluție perfectă pentru începători. De exemplu, atunci când avem mușchi slabi în spate și un piept puternic, putem aplica trage-up pe bar și canotaj, combinate cu push-up-uri clasice. Sistemul 2: 1 vă va permite să efectuați o instruire eficientă pe circuit, inclusiv partea mai slabă.

Cum arată arcul de circuit?

Principala ipoteză a formării periferice este intensitatea ridicată și timpul de lucru scurt. În cele mai multe cazuri, 30 sau 40 de minute de muncă solidă sunt suficiente pentru a obosi și pentru a stimula corpul să se dezvolte. O astfel de scurtă durată a antrenamentului va combina efectiv formarea de forță și formarea cardio. Rezultatul va fi un obiectiv incredibil de rapid de antrenament. Amintiți-vă să includeți toate părțile musculare superioare în formare, adică:

 • piept (de exemplu, presă de bancă sau pompe suedeze)
 • spate (de exemplu tragerea în sus a tijei sau înotarea în torsă)
 • barje (de exemplu, stoarcerea militară sau ridicarea unei gantere laterale)
 • bicepsul (de exemplu, îndoirea unei barbe în timp ce în picioare sau îndoirea unei gantere în timpul ședinței)
 • triceps (de ex. stoarcerea franceză sau tragerea cablului de ridicare superior)
 • abdomen (de exemplu tragerea genunchiului în cușcă într-o poziție de suspendare pe bară sau un scurtcircuit pe covor)

Și părți inferioare ale mușchilor, adică:

 • mușchii cvadriceps (de exemplu, ghemuite cu mreje pe spate sau scufundări cu gantere)
 • mușchii coapsei cu două capete (de exemplu șirul clasic mort sau lovitura pe picioare drepte)
 • un grup de mușchi tibiali sciatici – mușchi semi-bucal și semi-juguri (de exemplu tragerea mingii în jos)
 • mușchii gluteali (de exemplu, mersul pe jos cu gingii de reținere pe genunchi sau thurst de șold)
 • vițeii cu trei capete (de exemplu, pasul pe degetele de pe stepa sau îndreptarea macaralei)

Compilarea acestor exerciții într-un singur circuit, luând în considerare o pauză scurtă, va suprasolicita în mod eficient și eficient întregul corp într-un antrenament. În timpul exercițiului, merită monitorizată inima utilizând un monitor al ritmului cardiac. Acest lucru vă va permite să determinați intensitatea bătăilor inimii și să ajustați sarcina la nivelul propriu de sofisticare. Prin reglarea ritmului cardiac, putem manipula efortul în orice caz (oxigen și intervalul anaerob), făcând astfel progrese de la o săptămână la alta.

Când nu este recomandată pregătirea periferică?

Antrenamentul de formare constând în exerciții multi-comune și fără pauze nu este recomandat pentru începători. Dificultatea de a face exerciții combinate cu intensitate ridicată poate fi o combinație complicată care va duce în cele din urmă la răniri. Situația este diferită în cazul unei combinații de antrenamente periferice cu exerciții efectuate pe mașini, care nu necesită o tehnică foarte bună de a efectua exerciții și de a controla postura corpului.

Cine este formatorul pentru cine?

Mai presus de toate, pentru persoanele care doresc cursuri rapide și eficiente. Combinația a mai multor exerciții într-un circuit vă permite să consolidați în mod eficient întregul corp, să îmbunătățiți stabilizarea și coordonarea motorului. Aceasta este soluția perfectă pentru persoanele ocupate care nu-și plac să piardă timpul în pauze inutile. Merită să ne amintim că calitatea formării depinde de durata întreruperilor dintre serie și de alegerea exercițiilor.