Cum să începeți să faceți exerciții la sala de gimnastică? 6 sfaturi cheie

Formarea în sala de gimnastică pentru începători este o formă excelentă de activitate fizică. Permite eliberarea endorfinelor și a dopaminei. Popularitatea sa a crescut semnificativ în ultimii ani. Este legată de creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile activității fizice regulate. Acesta este motivul pentru care mulți oameni iau decizii pentru a începe să lucreze la propria lor figură. Primele momente dintr-un loc nou pot fi stresante, ceea ce înseamnă că mulți oameni amână o vizită mai târziu și mai târziu. Dacă începi să exersați la sala de sport, citiți acest articol pentru a evita greșelile de bază și pentru a vă găsi mai ușor calea spre noua realitate.

Gym – Cum să începeți antrenamentul?

În primul rând este necesară o încălzire. În acest scop, dispozitive precum bicicleta, banda de alergare sau pas cu pas sunt perfect potrivite. Apoi, merită să se concentreze pe dinamica stretching, sau orice fel de wymachach, odmachach, pante, genuflexiuni, pajacykach și mobilizări ale grupelor musculare individuale. Efectul de lucru în această perioadă va permite o mai bună activare a mușchilor, tendoanelor și articulațiilor. Robust operațiune de încălzire permite o gamă mai mare de mișcare pentru fiecare exercițiu, ceea ce se traduce printr-o contracție mai bună și relaxare, și ca rezultat al hipertrofiei musculare (creștere și dezvoltare). De asemenea, încălzirea previne rănile, permițând corpului nostru să se adapteze cu succes efortului.

Care este timpul de antrenament optim?

În funcție de nivelul de avansare și de stabilirea obiectivelor de formare, este stabilit timpul optim de antrenament. În perioada inițială, una sau o oră și jumătate de muncă efectivă este suficientă pentru a vedea efectele în timp. În primul rând, se încălzească timp de 10-15 minute, urmate de 40-60 de minute de puterea de formare și de la sfârșitul antrenament cardio (banda de alergare, pas cu pas, cu bicicleta, vâslaș). O astfel de instruire efectuate de trei ori pe săptămână, va da efecte pozitive în formă de ardere a țesutului adipos din organism, pentru a îmbunătăți starea de spirit, crește eficiența globală și de a construi o modele de circulație corectă.

Mașini sau greutăți libere?

Aceasta este o întrebare pe care trebuie să o întâmpină fiecare adolescent sportiv. Putem observa mult mai multe beneficii prin antrenament pe greutăți libere. Ne adaptăm modelele de mișcare corecte, în timp ce consolidarea întregului organism, pentru a îmbunătăți coordonarea și stabilizarea corpului și a instrui mai eficient, traducerea activităților desfășurate la sala de sport din mișcările de zi cu zi. Exercițiile pe greutăți libere nu sunt simple. Pentru a le în mod corespunzător trebuie neapărat să-și amintească pentru a seta corect corpul, adică. Tensiune mușchii abdominali și fese, descărcați lamele, pus piciorul într-o poziție neutră în rotație externă (așa-numitele. Picioare Deșurubarea). Cea mai bună soluție este să folosiți ajutorul unui instructor sau al unui coleg mai experimentat. Învățarea modelelor corecte va permite mulți ani de formare fără griji în ceea ce privește leziunile. Făcând acești pași, vom merge de la început la un nivel superior.

Instruirea în mașină se poate completa sau se poate încălzi. Acesta vă va permite să lucrați într-o gamă sigură de mișcare și să vă activați mușchii pentru efort. Pe termen lung, cu toate acestea, nu va da efecte, cum ar fi formarea gratuită a greutăților. Este recomandat în principal pentru persoanele care încep activitatea fizică.

Alege o antrenament de ansamblu sau o antrenament divizat

În perioada inițială, antrenamentul întregului corp efectuat pe o sesiune de antrenament este cu siguranță mai recomandat. Acesta vă permite să activați un număr mai mare de fibre musculare, ceea ce contribuie la creșterea armonioasă a întregului corp. Circuitul de antrenament, efectuat de trei ori pe săptămână, vă va permite să instruiți mai frecvent fiecare grup muscular. Aceasta promovează adaptarea corpului și accelerează învățarea modelelor corecte de mișcare. Formarea comună este rezervată jucătorilor mai avansați care doresc să se concentreze în primul rând pe sensibilitatea musculară și pe anumite părți ale corpului.

Cum să vă pregătiți pentru formare?

Formarea reală începe deja cu o oră sau două ore înainte de a intra în sală. Atunci ar trebui să ne mâncăm ultima masă de pre-antrenament. Este important să conțină carbohidrați, proteine ​​și grăsimi, cu un avantaj vizibil al celor dintâi. Consumul de cantitatea potrivită de carbohidrați ne va permite să percepem organismului nostru glicogenul muscular, care este ars în timpul exercițiilor fizice. Datorită acestui lucru vom avea puterea pentru o pregătire eficientă. Înainte de antrenament, puteți bea cafea. Merită să vă amintiți despre o hidratare adecvată, care va afecta, de asemenea, calitatea exercițiilor. În timpul zilei, beți un litru de apă liniștită.

Desigur, ar trebui să luați un echipament sportiv, să schimbați pantofii, o sticlă de apă încă și un prosop. De asemenea, este bine să stocați o masă simplă post-antrenament care conține carbohidrați care va declanșa eliberarea de insulină în corpul nostru (procesul de regenerare). Aceasta poate fi, de exemplu, o banana, un mar sau un antrenament post-antrenament.

Puneți-vă un jurnal de antrenament

Atunci când stabiliți un plan de formare, merită să creați un jurnal în care să înregistrăm toate progresele noastre. Pe prima pagină merită să salvați întregul plan de pregătire, apoi adăugați succesiv numărul de repetări, numărul de serii și greutatea. Aceasta este o metodă care, în ciuda eficienței sale, este utilizată de un număr mic de oameni. Înregistrarea meticuloasă a rezultatelor dvs. vă va permite să vedeți progresul după primele două săptămâni de lucru asupra dvs. De asemenea, permite manipularea mai eficientă a eforturilor de antrenament și o muncă mai eficientă asupra slăbiciunilor dvs. Este suficient ca fiecare serie să salveze elementele din care nu suntem complet satisfăcuți (genunchii coborâți în ghemuit în mijloc sau lipsa spatelui dreptei atunci când este învinsă).